Shoppen voor een man | door Noona/Najat Abdellaoui
tuut, tuut, tuut, *snooze*! Wakker worden! Het bekende liedje kan van voren af aan beginnen. Gewassen, check! Aangekleed, Check! Make-up, check! Geurtje, check! Boodschappenlijstje, check!

De ene keer op weg naar school en de ander keer naar mijn bijbaantje dwalen mijn gedachten ondertussen af naar mijn ideale partner die ik inmiddels gecreerd heb in mijn hoofd. Ik ga nog even het boodschappenlijstje af:

Hij moet lief zijn maar niet slijmerig, plakkerig maar geen magneet, close maar niet bezitterig, mannelijk maar wil altijd overleggen, grappig maar ook serieus, ambitieus maar heeft tijd voor anderen, weten wat ie wil maar niet bazig, sociaal maar wel capabel in het onderscheid maken tussen vriendin en vrienden en verder macho en gevoelig als het even kan.

Wat misschien de meest gevraagde eigenschap is en de minst door mannen bezeten is de kundigheid om een vrouw te begrijpen. hij moet mij kunnen begrijpen, mijn zus, mijn tante, mijn vriendin, iedere vrouw heb ik het tot nu toe horen zeggen.

Ik weet ook hoe mijn leven eruit gaat zien. Ik blijf mezelf, ik ga door met mijn werk, studie of beide, kinderen nog even niet en mijn vriendinnen zal ik blijven zien. Het huishouden etc dat komt allemaal goed, zolang ik maar iemand kan vinden die van mij houdt immers, liefde overwint alles!

Zal mijn ideale man mij ook begrijpen? Zal ik rekening houden met de bekrompen regel van mijn familie dat ie pers dezelfde afkomst heeft? Zodra ik de bus uitstap zet ik mijn sensoren aan.


Keuze voor een vrouw | door Najib Zaazouz
Wat mij vaak tegen mn borst stuit is dat mannen vaak hun toekomstige partner baseren op liefde. Ik hou van haar en zij houd van mij en dat moet genoeg zijn om een goed huwelijk in stand te houden. Niet wetend dat huwelijk niks te maken heeft met liefde. Het moment dat je met een partner trouwt omdat je haar lief hebt, kom je bedrogen uit. Immers, liefde is niets anders dan een chemische reactie in een bepaald deel van je hersenen dat niet blijvend is. Wat als je die stap neemt en met haar trouwt en dat gevoel verdwijnt?

Het is geen toeval dat binnen de Marokkaanse gemeenschap de laatste jaren zoveel echtscheidingen zijn voltrokken. Mannen zijn gestopt met nadenken en zien het huwelijk als een romantisch gebeuren. Ze gaan mee in die romantisering die je op het witte doek ziet. Men wordt wijsgemaakt dat liefde het cement is die de muur stevig houdt. En cijfers laten zien dat ze bedrogen uit komen. Gevolg: een slepende scheidingsprocedure die aan beide kanten slachtoffers eist. En waarom? Omdat een Johnny Depp zegt dat liefde een spirituele bezegeling is van twee engelen dat onverklaarbaar is maar toch zo eigen? Heeft een Johnny Depp ook zon mooie citaat voor depressieve mannen en vrouwen die juist door liefde zijn verraden?

Maar dan vraag jij je af is er wel romantiek in je huwelijk? Natuurlijk. Immers, ik zie een huwelijk als een zakelijk overeenkomst. Gevolg is dan dat ik een vrouw om praktische redenen kies: is ze communicatief sterk, is ze emotioneel sterk, is ze standvastig en heeft ze kwaliteiten van een moeder enzovoort. Er zal dan geen plaats zijn voor frustraties omdat ik mijn vrouw gekozen heb op basis van praktische kwaliteit in plaats van romantische kwantiteit. Gevolg is dan dat ik meer tijd zal hebben om te werken aan mijn liefde voor haar. En omdat ik haar heb geselecteerd om praktische redenen zal mijn liefde voor haar opgebouwd zijn uit loyaliteit. En dat laatste is voor mij een eeuwige verbondenheid met een vrouw die mettertijd ideaal zal worden.
Log in met je MAROKKO.nl account.
Geen lid? registeer | herstel wachtwoord
GEBRUIKERSNAAM:

onthoud mij
WACHTWOORD:


De ideale partner bestaat niet. Vrouwen romantiseren teveel en mannen weten niet wat ze willen.

Eens of oneens met deze stelling? En waarom? Wat is jouw ideale partner? Is er echt zon groot verschil tussen mannen en vrouwen? Vertel je ervaringen of die van vriend(inn)en! Wat zijn je oplossingen? Bijvoorbeeld op welk moment begin je over de verdeling van werk- en zorgtaken en hoe doe je dat? Hoe voorkom je op dit punt teleurstellingen?
Weetjes
Ruzie
Je aanstaande partner: hoe kies je die?! Let jij op de rolverdeling?
Volgens de exchange theory is de kans dat twee personen een relatie vormen groter naarmate beide partijen meer baat hebben bij de overeenkomst. Tegenwoordig blijkt dat Marokkaanse meisjes een groter voorstander zijn van een gelijke verdeling van taken dan Marokkaanse jongens.

93% van de Marokkaanse meisjes van 12 tot en met 18 jaar wenst later een partner met wie zij later samen voor de inkomsten van het gezin kan zorgen. Zij willen zelf ook werken. Terwijl 35% van de Marokkaanse jongens van 12 tot en met 18 jaar later een partner wenst die niet werkt; zij willen alleen voor de inkomsten van het gezin zorgen. (cijfers uit 2001/2002)
Bron: Nederlandse Gezinsraad

Thema's
De ideale partner bestaat niet
Discussieer mee op de community
» Beloved
Hij bestaat (Zij ook)!
De Ideale Partner bestaat wel. In jouw ogen is deze namelijk ideaal. Als je van elkaar houdt spelen die vieze sokken in de gang geen rol meer. Je gaat ze zelfs missen als hij het niet meer doet. Een ideale partner is iemand die zich aanpast aan jou, andersom natuurlijk ook. In het huwelijk is het een kwestie van geven en nemen, daarom moet je het van te voren ook hebben over belangrijke zaken zoals opvoeding, werk en geloofsuitingen. Dan weet je samen waar je aan toe bent.
 22-01-2007 12:17
Discussieer mee op het Marokko Forum
15 
» jeblia021
Kruispunt
De ideale man wordt vaak samengesteld door enkele acteurs uit bekende films en soaps...de ene acteur is slim, de ander knap, de ander romatisch en de ander weer ontzettend lief...en dat moet allemaal teruggevonden worden in EEN man...ook de ideale vrouw wordt vaak een samenstelling van enkele bekende schoonheden, het figuur van Jlo, de hersens van een advocate uit die ene soap, de romatieke instelling van die ene lieve huisvrouw uit die andere soap en het moederinstinct van die ene lieve moederfiguur uit dat filmpje. Kort gezegd..er wordt teveel gedroomd en de lat met eisen wordt te hoog gelegd. Er moet meer onderscheid komen tussen het echte leven waarbij iedereen een badhair day heeft, waarbij een vrouw gewoon een slechte dag heeft zonder dat de man er wat aan kan doen, waarbij de man een dag gewoon rust wil zonder dat de vrouw zich gek maakt met de vraag wat er nu weer met hem is etc. Er moet geaccepteerd worden dan fouten mensenlijk zijn en dat het leven niet altijd rozengeur en manenschijn is. Het belangerijkste is sbar (geduld) het wordt in een huwelijk zwaar op proef gesteld! Maar zolang je blijft communiceren en vertrouwen hebt in de ander en bovenal je partner accepteert inclusief haar/zijn foutjes en minpuntjes dan lijkt het me geen onmogelijke taak om een goed huwelijksleven te hebben. (ik noem hier het huwelijk en geen relatie omdat ik het laatste niet goedkeur gezien het feit ons geloof dat aan zina toeschrijft :) )
 22-01-2007 12:56
Discussieer mee op het Marokko Forum
» midargirl_1
Dat constant met de vinger wijzen van sommige hier..
Er zijn hier dan een aantal die denken dat nu ze zelf een aantal “Marokkaanse vrouwen” hebben gekend, het fenomeen ‘generalisatie’ mogen toepassen. Néé dat mag je niet. Men rept over heraamrelaties en de Marokkaanse vrouw, en komt het schrikbarende en overdreven percentage van maar liefst 95 %. Wat wij Marokkanen gemeen hebben is het wijzen met onze vingertjes. De Marokkaanse vrouwen beweren dat het de schuld is van de man; “Ze gaan allemaal met Nederlandse huppeltroela’s”. En de Marokkaanse man waant zich dan ook maar even lekker in een slachtofferrol en beweert dat “het moeilijk is voor een praktiserende man (-->*witjes-aan-het-lachen*). Cut the crap! Allemaal het fenomeen “pot verwijt de ketel.....”. Houd nou eens op met dat eeuwige hoogmoedige slachtofferrolletje. Wie weet hé, wie weet, zullen we heel misschien een stuk gelukkiger zijn als we ons eens niet bezig houden met faks7rer (=onzin). Ps Mannen, kap nou eens met die onzin van bekeerde moslima’s. Ik denk dat Allah Subhana Wa Ta3ala geen onderscheid ziet tussen hen en Marokkaanse Moslima’s. Waarom wij wel dan?! En wees gewoon een vent en windt er geen doekjes om. De Nederlandse vrouw valt gewoon meer in jouw smaak. Als dames tomaten zijn en gedoemd zijn te eindigen in de GFT, welke vrucht is de man? Een opgespleten appel dat snel verkleurd misschien en net zo’n toekomst wacht in de GFT?
 28-01-2007 18:05
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Miss_Naks
Communicatie
Mensen leren, hoe ze moeten lezen, rekenen en schrijven, maar niemand leert ze, Hoe te leven als man en vrouw of als vader en moeder. Niemand leert ze hoe ze met emoties kunnen omgaan en op welke manier ze het beste met elkaar kunnen communiceren. Het enige voorbeeld dat ze op dit gebied hebben gehad, is het voorbeeld van hun ouders. Soms was dit een goed voorbeeld, maar heel vaak hadden deze ook geen idee hoe ze het moesten doen. Nu zou je kunnen denken: Communiceren…… daar hebben wij geen moeite mee. Openhartigheid is wat dit betreft essentieel: het is echt nodig alles tegen elkaar te kunnen zeggen, om alles wat niet goed loopt, zonder uitstel, bespreekbaar te maken. Samen een oplossing vinden waar je het beiden mee eens kunt zijn. Je mond houden is nooit een oplossing. kortom communicatie is heel belangrijk in een goed huwelijk.
 22-01-2007 12:29
Discussieer mee op het Marokko Forum
» mocrootjee
ik hoop dat jullie allemaal eentje vinden:)
ik hoop dat jullie insha allah als allah dat wil allemaal een ideale zullen krijgen. zoals julie weten is het allemaal elmekteb dus wacht gewoon rustig af. en doe niet aan die onzin van vriendjes nemen etc.
 22-01-2007 19:42
Discussieer mee op het Marokko Forum
» NadorRoosje007
Neeeeeee....
De ideaale ware, is wat jij er zelf van maakt. Stel jij te hoge eisen tja dan bestaat hij niet. Ben jij gauw tevreden met een beetje dat bestaat voor jou de ware wel. Kortom DE WARE is wat je er zelf van maakt vind ik.. Ik bedoel ga niet zoeken, want je zal hem toch niet vinden.
 22-01-2007 15:04
Discussieer mee op het Marokko Forum
» kindly_mom
ideale partner bestaat echt!!!!
Vroeger heb ik nooit in de 'ideale partner' gelooft... Puur omdat de ideale partner niet bestond in mijn leven... Nu die tijd verstreken is, en ik elke ochtend wakker word naast mijn man weet ik toch wel zeker dat de ideale partner zeker wel bestaat!
 22-01-2007 13:32
Discussieer mee op het Marokko Forum
» kipputjuh
oneens
Ik ben het eens met de stelling, want hoe ''ideaal'' je partner is, hangt erg af hoe fanatiek je in het geloof bent, met wie je omgaat, wat je interesses zijn, waar je behoefte aan hebt, enzofoort. Deze dingen veranderen constant, waardoor er ook niet een ideale partner kan zijn, maar iemand die op dat moment het beste bij je past. Ik denk dat daarom zoveel mensen ook scheidden. Zij (en hun partners) zijn gewoon verandert waardoor je liever een ander hebt. Mijn ideale partner bestaat dus ook niet. Natuurlijk zoek ik iemand die een goede vader voor mijn kinderen zal zijn, een man die respect voor me heeft en een goede moslim, maar echt een ideale man heb ik niet. En ja, er is echt een groot verschil tussen mannen en vrouwen. Vrouwen zijn emotioneel heel anders dan mannen. Bij alles wat ze doen, spreekt hun gevoel mee, terwijl mannen soms alleen met hun kennis kunnen denken. En dat is maar goed ook. Mannen en vrouwen vullen elkaar aan, zodat je als team heel sterk staat bij de opvoeding van je kinderen.
 22-01-2007 13:18
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Babygirlly
Ja die bestaat!
De 'ideale man/vrouw' zal je vinden maar niet door te zoeken, maar het doen op de manier dat Allah(swt) ons heeft gezegt! Zo zal Incha'allah je ware man/vrouw vinden! ;)
 26-01-2007 14:54
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Imane_84
Wat versta jij onder de ideale peroon?Ieder heeft er een andere kijk op!
Wanneer je besluit een huwelijk aan te gaan, heb je niet alleen besloten om alleen maar een echtgenote te zijn. Vanaf het moment dat je jouw jawoord hebt gegeven zal jouw man in deze wereld en het hiernamaals jouw partner, jouw metgezel, en jouw beste vriend zijn. Samen zul je momenten, dagen en jaren delen. Jullie zullen samen jullie vreugde, verdriet, successen, mislukkingen, dromen en vrees delen. Wanneer een van de tweeën ziek is, verzorgen jullie elkaar met de beste zorg en wanneer een van jullie tweeën hulp nodig heeft, helpen jullie elkaar zo goed mogelijk en wanneer er een van jullie tweeën raad nodig heeft geven jullie elkaar de beste adviezen.Jij zult altijd met je man zijn en hij met jou: jouw ogen zullen als je in de ochtend wakker wordt jouw echtgenoot opmerken en hij zal ook jou als eerste zien; overdag zul je altijd met elkaar zijn al is het maar door een gedachte gedurende de dag; voor het slapen gaan zal het laatste wat jullie zien elkaar zijn en wanneer jullie in slaap zijn zullen jullie elkaar zelfs misschien nog in jullie dromen zien. Kortom, jij zult een stukje van zijn wereld zijn en hij een stukje van jouw wereld zijn. De echtgenoten zijn als kledingstukken voor elkaar omdat zij elkaar de bescherming, het comfort, de bedekking, de steun, en de versiering geven, net zoals de kledingstuk dat aan de mensen geeft. Stel je eens voor: een reis in de winter naar de Noordpool zonder kleding! Echtgenoten voorzien elkaar van hetzelfde niveau van comfort, bescherming, bedekking, en steun in de reis van ons leven op deze aarde. Het huwelijk is een lange levensreis waarin geven en nemen, liefde, geluk, harmonie, passie en genegenheid centraal staan. De Qor-aan legt deze relatie tussen man en vrouw uit in de volgende woorden: "En het behoort tot Zijn tekenen dat Hij jullie van jullie eigen soort echtgenotes heeft geschapen, opdat jullie rust bij haar vinden en Hij bracht tussen jullie liefde en barmhartigheid. Voorwaar, daarin zijn zeker Tekenen voor een volk dat nadenkt." (Hoofdstuk Ar-Roem vers 21) Alhoewel gevoel met de tijd kan veranderen is het mogelijk dat liefde weg kan vagen en langzaam kan verdwijnen. De echtelijke band zou kunnen verzwakken en stuk kunnen lopen. Het geluk in het huwelijk moet daarom bijgehouden worden; een ononderbroken geluk vereist geven en nemen. Om de boom van echtelijke liefde levend te houden en te laten groeien, moet men de grond proberen te ondersteunen, beschermen, voeden en water geven. Er zijn in de Islaam bepaalde regels die voor een ieder die trouwt gelden. Als moslim zijnde zouden we ons moeten houden aan de regels van het huwelijk die de islaam voorschrijft. De meeste moslims van tegenwoordig negeren dit of zijn totaal onwetend over deze islamitische etiquette en houden zich vaker vast aan traditionele regels die totaal de islamitische regels overschrijden en vaak zelfs ook nog eens verboden zijn. Moge Allah (swt) jullie voor elkaar zegenen.... En Moge Hij (swt) je in een gelukkige eenheid samenvoegen. Amin!
 25-01-2007 09:45
Discussieer mee op het Marokko Forum
» joulanar
Ideale
De ideale man of vrouw moet wel bestaan het kan alleen dat het een beetje lang duurt totdat je de ideale man/vrouw tegenkomt, want je hebt ook tijd nodig om de ideale partner te ontmoeten en beter te leren kennen. Veel vragen stellen tegenover je partner is heel belangrijk en god zal de rest wel overnemen.
 24-01-2007 23:37
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Imane_84
Het is wat jezelf onder de ideale verstaat
De ideale persoon? Niemand is perfect iedereen maakt fouten . EN van je fouten leer je. Iedereen heeft bepaalde eisen aan zijn/haar ideale persoon. Maar ik denk dat sommige te veel eisen hebben. Het gaat erom dat de persoon waar je je leven mee gaat delen zijn/haar hartje op de juiste plaats heeft.Iemand die te vertrouwen is eerlijk. Ze zeggen wel eens heel nuchter dat alles mektab is maar dan zou het voor iedereen makkelijk zijn. Je moet ook een sebab hebben om je mektab compleet te krijgen . Ik heb hamdoelilah een goed sociaal leven maar om iemand te leren kennen voor een lange termijn incha allah valt toch wel reuze tegen. (Denk dat er meerdere er mee eens zijn) Iedereen kan trouwen maar getrouwd blijven is een tweede, hetzelfde als met kinderen krijgen en kinderen opvoeden. Het kan ook wel aan mijn voorzichtigheid liggen, maar ben liever vooraf voorzichtig dan dat ik iets doe waar ik achteraf spijt van krijg. Het is niet zo makkelijk als het lijkt. Trouwen doe je het liefst voor een keer,maar tegenwoordig zie je dat niet veel meer voorkomen. Mensen zijn niet eerlijk en zijn gemeen willen alleen maar spelen,waar gaat deze wereld heen. Maar inschaallah alles op zijn tijd Op elk potje past een dekseltje heb g eduld en inschaallah wordt je voor je geduld beloont. Jouw prinsesje/prins wacht ergens ook op jou,maar jullie hebben elkaar nog niet gevonden. Moge Allah inschaallah ieder belonen met een een goede partner
 24-01-2007 20:45
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Godmother
Elke keer dat wijzen...
Waarom is het altijd wij tegen hen? Kom op nou, volgens mij zijn er genoeg mannen die net als sommige vrouwen teveel romantiseren als dat er genoeg vrouwen zijn die niet weten wat ze willen. Om je eerlijkheid wordt je uiteindelijk gewaardeerd. Zolang je in een relatie niet eerlijk durft te zijn en meer mooie verkooppraatjes houdt dan krijg je als uitkomst verbittering. Niet elke relatie is heeft een vrolijk eind maar op het moment dat je dat gevoel hebt dat het niet meer gaat, geef het aan, praat erover. Dan kan er zelfs bij beide partijen begrip worden gekweekt. Maar zolang mensen spelletjes spelen om een bepaald status te behalen en dan ook nog eens durven trots te zijn daarop, dan is het einde gauw zoek en gaat men door die ervaring generaliseren. En daardoor zal de persoon met wie een spel is gespeeld precies hetzelfde spel spelen met een ander. Wat krijg je dan? Inderdaad een viceuze cirkel.
 24-01-2007 18:16
Discussieer mee op het Marokko Forum
» m_maghrebia
Alles kan met de wil v. Allah
Ideale, perfecte man of vrouw, wij mensen denken te veel, wij denken dat we weten wat we willen. Maar ik hoe vaak heb ik een meisje zien trouwen met een man, die absoluut niet voldoet aan de criteria die ze al die jaren voor dat ze hem kende uitschreeuwde! Andersom gebeurt dit net zo vaak. Ik denk dat we niet zoveel moeten nadenken over dingen, die wij niet kunnen veranderen. Het lot is het lot, Allah weet het best wie bij mij past. En ik denk dat als we geduld hebben en het elmekteb is, dat we allemaal de perfecte partner voor onszelf vinden. Perfect wil niet zeggen dat hij/ zij perfect is in ieders ogen, maar in die van jou en uiteindelijk is dat hetgeen dat telt. Streven naar perfectie is geen misdaad, maar weet wanneer je je doelen niet kunt bereiken. Gr.
 24-01-2007 16:47
Discussieer mee op het Marokko Forum
» JAMIE_3
Ideale partner bestaat niet...!
De mens is niet perfect.De mens streeft naar perfectie ( een illusië )! Onze gebreken maken ons tot wat we zijn ; een uniek individu..! Als iedereen ideaal zou zijn zou het leven maar saai zijn! Allah swt heeft ons toch niet zomaar die gebreken gegeven..? En ik geloof dat ook al vind je de ideale partner, dat dat nog geen garantie is voor een goed huwelijk! Niemand is perfect, dat is juist zo ideaal!
 24-01-2007 01:14
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Itsusthetwins
ideale
ideaal is blij zijn met iemands on perfect heden... en ik zou graag willen weten wie die jongen man is met de blinddoek die voorbij flitst steeds...
 24-01-2007 00:37
Discussieer mee op het Marokko Forum
» mijngevoel
ideaal?
Ik ben het eens met de stelling van het beschreven verhaal..een ideaal is niet haalbaar al proberen we het allemaal wel.Van elkaar houden en de zogenaamde ideale liefde is niet genoeg om een huwelijk te doen slagen vandaag de dag. Een huwelijk vereist vooral verantwoordelijkheid en verbondenheid naar elkaar toe.Een nuchtere en verstandige kijk op het leven en een beetje verwantschap tussen twee mensen kan een huwelijk een leven lang laten duren .De romantische liefde zoals deze in film en boek beschteven wordt is volgens mij voor deze tijd waarin we leven te hoog gegerepen.Het huwelijk is een weg van hard werken en soms zelfs de nodige bloed zweet en tranen. alleen als we ons dat besseffen kan een huwelijk zijn zoals het bedoeld is .Een onderkomen voor man en vrouw waarin rust en saamhorigheid heersen...
 23-01-2007 21:45
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Fatima_24
Bestaat wel..
Zoek nooit want het komt van zelf :-)
 23-01-2007 21:26
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Lila_
I don't know
Ik probeer hier al heel lang een antwoord op te geven, but I still don't know..
 23-01-2007 20:15
Discussieer mee op het Marokko Forum
» MarroCciaa__
Mijn ware
Ware liefde, tsja wie wilt dat niet. Je prins op het witte paard, Je zogenaamde redder in nood. Iedereeen zou dat wel willen. Jammer genoeg kom je dat heel zelden tegen en is het gewoon een beeld dat de films voor je schetsen, want wat is ware liefde volgens on eigenlijk? Naar mijn mening is het gewoon de eerste blik, die je prompt kriebels bezorgt en slapeloze nachten. Ware liefde is met andere woorden, je soulmate, voor mij dan he. dat hij je niet gaat irriteren als je hem een paar keer achter elkaar hebt gezien, en dat je na maanden nog steeds hetzelfde gevoel voor hem hebt. dan moet je dr gewoon voor gaan. Het is niet alleen het uiterlijk dat indruk moet maken maar ook het innerlijk. uitterlijk vervaagt naarmate de tijd. het innerlijk is met wat je het moet volhouden. De ware liefde, is gewoon je beste vriend, waarmee je alleen intiemer bent dan je gewoonelijk beste vriend.
 23-01-2007 15:39
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Noosa
De ideale partner
De ideale partner bestaat wel. In werkelijkheid of in de verbeelding laat ik even in het midden. De ideale partner hoeft niet per definitie perfect te zijn. De ideale partner is niet meer dan de wensen die iemand heeft. De dromen die een persoon graag werkelijkheid wil zien worden. Wellicht dat, dat bij sommigen ook daadwerkelijk gebeurt, maar veel vaker is dat niet het geval. Er is niks mis met dromen en wensen. Het probleem ontstaat pas als die wensen en dromen van de ideale partner een waas voor de ogen gaan vormen, die als gevolg heeft dat een persoon niet meer realistisch is en zichzelf zal bedriegen. Wanneer elk huwelijkspartner wordt afgewezen omdat deze niet aan het ideaal beeld voldoet dienen serieuze vraagtekens boven het droomwolkje te worden geplaatst. Ik denk dan ook dat het beter is om te spreken van een geschikte partner dan van een ideale partner. Bij de eisen die je stelt aan je geschikte partner ga je eerst bij jezelf na wat jouw plus- en minpunten zijn. De geschikte partner is dan de persoon die het beste bij jouw past en jouw persoon aanvult en vice versa uiteraard. De ideale partner zal dat vaak niet zijn, omdat de ideale partner is samengesteld uit wensen en droombeelden die vaak geen recht zullen doen aan de werkelijkheid en aan jouw persoonlijkheid
 23-01-2007 13:27
Discussieer mee op het Marokko Forum
» loena18
het zal bestaan als je allah iet teleur stelt.
Allah swt, zal je nooit laten vallen als je geen haram relatie zal nemen. Trouw volgens de islaam en dan komt alles goed insha allah.
 23-01-2007 13:17
Discussieer mee op het Marokko Forum
» WidadA.
Hij is de ware voor jou, als hij jou t gevoel geeft dat JIJZELF de ware voor hem bent.
In een relatie gaat t zowel om wederzijds begrip als om wederzijdse liefde. Als hij kan begrijpen hoe jij denkt over bepaalde zaken en waaróm jij er zo over denkt is hij voldoende om hem een man naar mijn hart te noemen. T is zo belangrijk om naar mekaar te luisteren, t idee opwekken dat je niet meteen alles fout vindt als t niet in je rijtje past, dat is de ideale man. Of deze bestaat? ...Tuurlijk zeg ik dan! Zoek en niet naar, t vindt jou wel! Ik las hier en daar wat reacties die duidelijk aangaven dat n relatie niet kan en dat mede door deze relaties er veel scheidingen zijn, omdat hun relatie op elharam is gebaseerd. Beste mensen: maar hoe bereik je het niveau van zoveel begrip en liefde? Dat je t gevoel hebt dat jij hem compleet begrijpt en hij jou, dat er niemand is die weet hoe jij je van binnen voelt alleen hij. Ik zou dan TOCH denken aan n relatie die tot op zekere hoogte zijn GRENZEN kent. Ik hoor jullie al denken: ''n haram relatie is taboe''. Inderdaad: T is in de naam van Allah (swt) niet toegestaan, maar in deze maatschappij heb je geen keus. Als je t risico waagt of de gok neemt om met iemand te trouwen die je niet of nauwelijks kent: bevind je je op glad ijs en solliciteer je naar een scheiding op korte termijn. En dat is t probleem, we trouwen te snel, zodra we verliefd zijn...hoppa t huwelijksbootje in...en als t even niet meer gaat...hoppa naar t stadhuis voor een scheiding. En juist HIERDOOR zijn er zoveel scheidingen. Neem de tijd, heb geen haast. LEER mekaar begrijpen en accepteer dat er niemand tzelfde is zoals jij, als je je daar op gaat focussen, is niemand goed genoeg voor jou: T klikt of t klikt niet! Ten slotte om terug te komen op de stelling: Als je mekaar aanvoelt geeft hij je gegarandeerd t gevoel dat je de ware bent en door DIT gevoel wordt hij de ware voor jou...dan kan en mag de vrouw romantisch zijn en dan weet de man wel degelijk wat hij wil: JOU. Want zonder jou begrip en liefde kan hij niet meer en zonder zijn begrip en liefde wil jij niet meer!
 23-01-2007 11:55
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Baseema
De ideale partner bestaat niet
Totdat je een persoon met zijn/haar gebreken accepteert. De ideale partner moet bij ons perféct zijn. Is hij/zij dat niet, dan is het de ideale partner niet. Crap! De ideale partner is degene met wie je kunt leven, ondanks de gebreken. Jij bent immers ook niet instaat een perfecte partner te zijn. Verwacht het dan niet van een ander. De tijd van romantiseren en wegdromen is al geweest. De vrouwen lijken nu sterker in de schoenen te staan en zoeken naar zekerheid eer te "romantiseren". Echter, de heren lijken nu niet te weten wat ze willen. When did we change roles? Goed, als vrouwen en mannen niet zouden verschillen, zou er niks aan een huwelijk zijn. De één vult de ander aan. Dat maakt twee personen een mooi compleet pakketje. En we weten allemaal dat het niet altijd goed gaat, maar niemand heeft gezegd dat het huwelijk rooskleurig zou zijn. Het is geen sprookje. Het is nog steeds het leven with its regular ups and downs.
 23-01-2007 11:50
Discussieer mee op het Marokko Forum
» marokaanrje
hangt van je zelf af
kan jij van iemand houden die bijna perfect is? kan je om iemand geven die ook zijn zwakheden heeft? kun je iemand nemen desondanks dat hij niet perfect is dan heb je een kans om de ``ware`` te vinden maar ben je iemand die zegt de ware heeft een sikje een mercedes bid kent de koran werkt is miljonair blablabla ja het hangt van je eisen af heb je veel eisen die niet te halen zijn dan heb je een kleine kans maar ben je snel tevrede dan zul je heel gelukkig worden inshallah voor de gene die hopen op de ware zoek niet want de ware die zal je vinden zoals een goeie vriendin van me zei en als hij voor je bestaat is het allemaal mekteb Allah zal je de beste man,vriend en vader voor je kinderen schenken inshallah m3a selema dikke kus bouchra
 22-01-2007 20:22
Discussieer mee op het Marokko Forum
» sammy_chic
tjaaa,
aan de ene kant is het eigenlijk wel zoow dat je denkt dat het de ware is voor je maar dan begint er gauw weer ruzie en heb je meteen spijt van! Dus wat mij betreft bestaat het eigenlijk niet. Je wordt verliefd, je maakt ruzies, het komt weer goed en daarna weer ruzie waardoor je gaat scheiden. Zow is het leven eenmaal. De reden waarom mensen denken dat de ware bestaat is dat ze te snel verliefd worden en het meteen vertrouwen, maar dat is verkeerd. Het belangrijkste is of je met elkaar goed kan op schieten en cker weet dat je hem/haar vertrouwt. Maar kom je later er8er dat het niet zo is dan weet je dat het niet de ware is voor je en ga je meteen op zoek naar een ander!
 22-01-2007 18:25
Discussieer mee op het Marokko Forum
» marocalhoceima
Zoeken we niet naar iets dat alleen in ons eigen gedachten bestaat???
Ik ben het eens met deze stelling"De ideale partner bestaat niet". Het beeld dat tegenwoordig bestaat over de ideale man/vrouw is voor elke individu anders. Het beeld dat er is van die ideale partner daar kan geen enkele man of vrouw tegenop. En waarom niet? omdat het geen realiteit is. Geen enkele partner is wat jij EXACT zoekt, maar ik vind dat je dit ook niet kan verwachten van je partner. We zijn zelf ook niet perfect(ook al willen we dit graag wel geloven)...Ik zie er zelf ook een gevaar in om te geloven in de ideale partner. Het brengt namelijk alleen maar teleurstellingen met zich mee. En je zult nooit openstaan voor iemand die in de buurt komt van jouw ideale partner, omdat je onbewust de ideale partner wil. Dit is mijn mening hierover...
 22-01-2007 18:04
Discussieer mee op het Marokko Forum
» lemya
lemya
elke mens heeft in zijn/haar hoofd het beeld van een ideale partner. dat komt voornamelijk door de media. zelf vind ik dat de ideale partner wel dergelijk bestaat alleen vind het jammer dat men vaak naar het uiterlijk kijkt. De ideale partner is degene die alles behalve perfect is voor de buitenwereld maar in jouw ofgen perfect is.
 22-01-2007 17:42
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Oogje4Jou
Tis maar hoe je 't ziet ;)
Vooral als het net uit is met je vlam zou je het eens kunnen zijn met deze stelling. De ideale man/vrouw bestaat dan zeker niet. Allah soeb7ana wa ta3ala heeft voor iedereen geschreven staan met wie diegene trouwt. Of deze man/vrouw blind is, doof is, mank is, lelijk is, acteur is, hoe dan ook het staat al vast. Jij wilt graag dat jouw man/vrouw een baan heeft, een mooie auto, het liefst een grote spaarrekening, een mooie villa of zoek je juist een man/vrouw die heel simpel leeft en de islam op nr 1 heeft staan. Dit alles kan je wel wensen, maar of je met zo iemand trouwt is maar de vraag. Bestaat de ideale man/vrouw dan wel? Hij/zij bestaat wel degelijk, alleen is het de vraag of je daar gelukkig mee wordt en hoe ideaal moet jouw man/vrouw zijn. Neem je genoegen met simpel of wil je juist eentje die alles breed heeft. Vrouwen denken over het algemeen romantisch na, maar ook niet altijd! Daarentegen, weten mannen absoluut wel wat ze willen. Alleen kunnen ze het soms moeilijk onder woorden brengen.
 22-01-2007 15:23
Discussieer mee op het Marokko Forum
» lallameknessia
hummm
bestaat ware liefde dan..ik denk dat je tegenwoordig heel erg moet uitkijken, als je wilt trouwen en dat ligt voorzowel de man als de vrouw. maar je moet niet op zoek gaan dat vind ik zo zielig, als een jongen en een meisje elkaar tegen komen, ( mijn mening) moeten ze geen relatie gaan beginnen van 5 jaar elkaar beterleren kennen, niet langer als een jaar, dat moet hoop ik genoeg zijn om elkaar te willen te vertrouwen. maar goed gier inschallah
 22-01-2007 15:02
Discussieer mee op het Marokko Forum
» engeltje84
Hij bestaat maar de vraag is voor wie?
Ik geloof best dat er voor elke persoon iemand is waar ie zijn leven mee kan delen. Maar kan ik zo een persoon geloof de ware noemen? Ik geloof in liefde en in trouw ik geloof in elkaar respecteren en in er voor elkaar zijn. Want met alleen liefde en aantrekkingskracht kom je er niet. Het is die enne blik die je met elkaar uitwisselt en elkaar begrijpt zonder er woorden bij toe te voegen. het is dat enne gevoel dat wanneer hij of zei zich niet lekker voelt je dat aanvoelt en met hem of haar meeleeft. Dus ja ik geloof best dat de ware bestaat maar ik geloof ook dat hij niet voor IEDEREEN bestaat.
 22-01-2007 13:34
Discussieer mee op het Marokko Forum
» salima#$
de ideale partner.. hmmm
die is moelijk te vinden. waarom??er bestaat niet iemand die zo perfect is en die aan al je eisen voldoet. niemand is perfect en dat is ook geen probleem. ieder mens is anders en ieder mens heeft een slecht eigenschap, maar als je daar een paar goede eigenschappen tegenover doet en die slechte eigenschap probeert te vermijden, er minder op te richten zeg maar, ben je verlost van dat probleem. en dan vind je gauw iemand die wel bij je past!
 22-01-2007 13:27
Discussieer mee op het Marokko Forum
» 3ir_ana
De roze bril dient afgezet te worden...
De ideale partner bestaat niet. Ideaal staat bij mij gelijk aan perfectie en dat bestaat immers niet. En ja, je kunt iemand vinden die in de buurt komt. Vrouwen romantiseren denk ik inderdaad te veel. Zij zien een heel sprookje voor zich, hoe ze het willen hebben. Op zich niks mis mee, maar wij moeten denk ik toch meer rationeler worden. Realistisch worden, duidelijk aan kunnen geven hoe je wel en niet wenst te leven. Vooral in de huidige maatschappij is het van belang. Vooraf alles al bespreken, niet nadat je al in het huwelijksbootje bent gestapt, dan is het naar mijn inziens te laat. Een partner kan in een huwelijk groeien tot een ideale partner, omdat je van elkaar leert.
 22-01-2007 12:29
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Intention
Hij/Zij bestaat
De ideale partner bestaat wel degelijk. Hij is in jouw ogen de ideale partner voor jou. Ik geloof wel dat in deze tijd vrouwen teveel romantiseren en mannen niet meer weten wat ze willen. Een vrouw wil soms dat haar man aan de meest bizarre eisen voldoet; minimaal 1.80, leuk koppie, vlotte babbel, makkelijk in de omgang,goede baan en soms moet hij zelfs van een bepaalde stam zijn. Mannen worstelen vaak ook met zichzelf. Maar al te vaak hoor je dat de vrouw waar de man in kwestie voor is gevallen, totaal niet wordt goedgekeurd door het thuisfront. Of dan zie je dat de man op zoek is naar een vrouw die zowel aan de eisen van zijn familie als aan zijn eisen voldoet. Thuis een echte huisvrouw en buitenshuis maakt zij carrière. Beide partijen zijn ontzettend veeleisend. De vrouw heeft voor zichzelf al uitgestippeld hoe "hij" eruit ziet, wat hij doet en hoe zijn gedrag/houding is. De man is ook veeleisend; ze moet een zorgzame echtgenote zijn, toegewijd aan haar gezin en volledige aandacht schenken aan haar kinderen en man, daarnaast moet ze het buitenshuis ook gemaakt hebben. Zolang beide partijen voet bij stuk houden en op zoek blijven gaan naar die superwoman/man en de -in sommige gevallen- absurde eisen niet bijschaven al dan niet wegstrepen, zal de weg van de ideale man nooit de weg van de ideale vrouw kunnen kruisen.
 28-01-2007 19:42
Discussieer mee op het Marokko Forum
» MisZ_Indepent
Liefde is Blind
De ware bestaat, in iedereens ogen is de ware anders verwacht niet dat de ware op een witte paard naar je toe zal komen. de ware is voor iedereen anders, wanneer je iemand tegen komt en je vind hem zo erg leuk en ij jou ook en jullie begrijpen mekaar enz.. dan is hij de ware in jou ogen dus ookal heeft ie lelijke tanden of misschien lelijke haren blablabla.... het is allemaal niet zo belangerijk wanneer je verliefdt bent dan zie je niks meer alleen die liefde die je hebt voor je man/verloofde/vriend.
 28-01-2007 18:34
Discussieer mee op het Marokko Forum
» midargirl_1
Stelletje goedgelovigen!
Als je weet waar die is, geef dan een seintje!
 28-01-2007 17:48
Discussieer mee op het Marokko Forum
» lemster
Veet ik veel...
Als ik em heb laat ik het weten.. Op de serieuse noot; het is een kwestie van goede afspraken maken. Liefde/ verliefdheid is geen basis die garant staat voor een succesvol huwelijk. Duidelijke afspraken daarentegen wel.
 27-01-2007 10:48
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Atanfief
Ware liefde houdt in........???
Ik zou zeggen je ware IK laten zien... Als iedereen dat zou doen...Heb je hem/haar zo binnen. Hoef je eerst de boel niet zo vaak te filteren en behoed men zichzelf op veel liefdesverdriet. Maar okeey die heb je er dus nog lang niet allemaal tussen zitten. De ware liefde bestaat vast wel, want waarom hebben we 2 benen, 2 armen, 2 oren, 2 ogen en maar 1 hart, dat is omdat je die andere hart nog moet vinden!!! Misschien niet vandaag, morgen of over een jaar maar je komt elkaar hoe dan ook nog wel een keer tegen. En dan weet je dat het goed zit. Je krijgt wat je verdiend!!! En de meeste zijn hier niet blij mee, dat hebben ze enkel en alleen aan zichzelf te danken! En roepen ze al gauw dat ware liefde niet bestaat>>????
 26-01-2007 22:40
Discussieer mee op het Marokko Forum
» hobit_ino
Ideale partner bestaat niet!! of toch wel??
Het is maar net wat je van het leven maakt. En wat je mektab is natuurlijk. Ik denk zelf dat er maar weinig zijn die met DE WARE PRINS OF PRINSES SAMEN ZIJN. Ik zeg niet dat het niet bestaat maar het is geen vet pot. Er zijn meer mensen ongelukkig in hun relatie dan gelukkig. ( als ik zo om mee heen kijk nou nou ) Maar dat is mijn mening ; )
 26-01-2007 22:25
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Coco_chin
Jahwel
Hij is degene van wie jij inderdaad z''n sokken wilt wassen de man waarvan jij zijn zweet lekker vind ruiken je houdt van zijn geur, en van zijn spullen.. Andersom hij ook van jou
 26-01-2007 16:12
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Maryam_armo
bestaat niet
jij creeërt hem/haar. de jongen met wie je nu hebt, hij heeft de basis, maar de rest die hij nog niet heeft, zorg je ervoor dat hij die krijgt, dat is onze taak, mannen veranderen en maken naar ons ideaalbeeld.
 26-01-2007 12:21
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Selouan_Nadia
Het kan je maakt het er zelf na..!
Alaikoem Salaam, Nou ik geloof er plechtig in en ben daarom al bijna een jaartje gelukkig getrouwd. Als er bepaalde dingen zijn bespreken we het. Ben ondertussen el hamdouilah ook zwanger en we verwachten onze eerste kindje inchaeállah deze zomer. Kortom dus ik vind. Als je ergens in geloofd zal het ook blijven. S_N
 26-01-2007 11:58
Discussieer mee op het Marokko Forum
» wafeltje
Niemand is tevreden!!
Zoals iemand al zei hoevaak heb jij al niet gezegd hij/zij is de ware! In deze tijd wilt men teveel en het is nooit genoeg denk je net dat hij/zij perfect is na een tijdje denk je nee toch maar niet dat en dat en dat bevalt me niet.Dan geef je het op en voor je het weet dump jij hem/haar of omgekeerd.Ik heb een aantal reacties gelezen.En ben het iniedergeval eens over het feit dat je moet geven en nemen anders kom je nergens.Natuurlijk niemand is perfect jij niet en ik niet als je van elkaar houdt moet je sommige minpunten van elkaar accepteren niet iedereen is hetzelfde en soms zijn verschillen van meningen maar net goed!Voor iedereen is er iemand weggelegd El Mekteb...Maar dat het allemaal mekteb is betekent niet dat je zelf ook een beetje moeite ergens voor doet...Mohimmm ik hoop voor iedereen een hallal...en goeie huwelijk inshallah... Succes...........
 25-01-2007 18:18
Discussieer mee op het Marokko Forum
» OnvoorSpelBaaR
bestaat niet!
De ideale partner creeer je zelf, dit gebeurt door je aan te passen naar de waarden en normen van jullie beiden. Wie je bent en waar je voor staat als je daar beide respectvol mee omgaat zijn "jullie" ideaal voor elkaar!
 25-01-2007 10:13
Discussieer mee op het Marokko Forum
» SaidiaChickJR
I believe!
De ideale partner kan wel bestaan.. Als je met iemand verder wilt eerste waar ik zelf persoonlijk naar zou kijken: Vertrouwen, ik moet hem 100% kunnen vertrouwen als dat niet zo is kun je er gelijk een punt achter zetten, en ja eerlijkheid maar hoort bij vertrouwen... Moet wel om me geven ja liefde dat moet er zijn, en we moeten elkaar goed snappen... Hij/zij bestaat wel maar je moet elkaar alleen kunnen aanvullen dat is alles.. als de ideale partner niet zou bestaan dan waren vele mensen niet tientallen jaren bij elkaar. Ze zijn niet altijd even gelukkig maar wel gelukkig genoeg om bij elkaar te blijven... Er bestaat geen realatie zonder confrontaties dat hoort erbij... Ups&Downs... Het is er wel maar is alleen even zoeken en dan heb je hem/haar Insa'Allah....
 24-01-2007 22:00
Discussieer mee op het Marokko Forum
» aliyaah
Bestaat wel...
Ideale partner bestaat zeker. De partner waar je voor kiest moet in jouw ogen de ideale partner zijn en jij voor hem, door elkaar met respect te behandelen, eerlijk zijn tegen elkaar en onvoorwaardelijk van elkaar houden. Ideale partner betekent niet de perfecte partner. Want die bestaat niet... Niemand kan een perfectionist zijn, zou niet goed zijn!!!
 24-01-2007 21:11
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Godmother
Elke keer dat wijzen...
Waarom is het altijd wij tegen hen? Kom op nou, volgens mij zijn er genoeg mannen die net als sommige vrouwen teveel romantiseren als dat er genoeg vrouwen zijn die niet weten wat ze willen. Om je eerlijkheid wordt je uiteindelijk gewaardeerd. Zolang je in een relatie niet eerlijk durft te zijn en meer mooie verkooppraatjes houdt dan krijg je als uitkomst verbittering. Niet elke relatie is heeft een vrolijk eind maar op het moment dat je dat gevoel hebt dat het niet meer gaat, geef het aan, praat erover. Dan kan er zelfs bij beide partijen begrip worden gekweekt. Maar zolang mensen spelletjes spelen om een bepaald status te behalen en dan ook nog eens durven trots te zijn daarop, dan is het einde gauw zoek en gaat men door die ervaring generaliseren. En daardoor zal de persoon met wie een spel is gespeeld precies hetzelfde spel spelen met een ander. Wat krijg je dan? Inderdaad een viceuze cirkel.
 24-01-2007 18:19
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Openhartig
Het is wat je er zelf van maakt
Een ideale partner bestaat wel,maar dat is voor ieder zich! Ieder heeft zo ze wensen etc! als je het op een goeie manier doet, met een goeie intentie en hoopt en streeft dat het elmektab is dan komt het goed insha'allah.. Maar doe het met een goeie intentie anders kom je niet verder. Maar de ideale partner bestaat zeker,maar zoals ik al zo dat is voor ieder zich . Mvg, Openhartig
 24-01-2007 14:14
Discussieer mee op het Marokko Forum
» mocroladii
Tsjah
ik denk dat er ook niet echt "de ideale partner" bestaat... als je een tijdje met elkaar leeft dan zeg je uit ervaring dat t wel de ideale partner is.. omdat je met elkaar leeft pas je je aan de ander aan en zo wordt met de jaren door een soort van ideale partner voor de ander.. denk ik... ideaal bestaat niet niemand is perfect namelijk...
 24-01-2007 12:18
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Selaila
Ik begrijp je niet
Dan denk je hem te hebben gevonden en dan komt hij met zoiets doms als: Ja maar ik begrijp je niet. Vrouwen zijn er niet om te begrijpen:moe:
 24-01-2007 12:05
Discussieer mee op het Marokko Forum
» lemaine
Niemand is Ideaal
Een ideale partner bestaat niet zoals er geen enkele mens is die perfect is. Hoe kun je dan in godsnaam een ideale partner eisen. Fantaseren is te begrijpen dat doet elk levend wezen, maar de mens moet wel de realiteit onder ogen zien en dit niet verwarren met zijn of haar fantasies over de ideale partner. Wat ik in mijn omgeving heb vernomen is dat je binnen een huwelijk zowel de pluspunten als de minpunten van je partner moet leren accepteren. Je partner is namelijk gewoon zo. Natuurlijk een partner hoort begripvol te zijn tegenover zijn vrouw, dit melden vele ahadith ook, maar om nou een Brad Pitt of Angelina Jolie van je partner te maken gaat een tikkie te ver. Wil je werkelijk een ideale partner ga dan niet op zoek naar iets dat niet bestaat en sta met beide benen op aarde...Wees blij met wat Allah subhana wa talla op je weg brengt en accepteer diegene zoals hij of zij is....
 23-01-2007 21:03
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Casawia75
Vergeet het maar: Die bestaat niet.
Het draait allemaal om de standvastigheid vwb jouw religie,schone intentie, eerlijkheid, vertrouwen en respect. Als je deze aspecten heb....dan ben je in mijn optiek al ideaal. Gezien de huidige markt: Bestaat deze dus niet :-D
 23-01-2007 20:48
Discussieer mee op het Marokko Forum
» midargirl_4life
HAHA de ideale...?
Grappig hoor,hoe iedereen over de ideale man denkt...! Wat je moet weten: NIEMAND is perfect...dus je ideale ook niet...! Er bestaat gewoonweg géén jongen die nog nóóit wat slechts heeft gedaan! Elk mens heeft zijn/haar minpunten.... Elmektab...(Het lot) Ieder z'n eigen manier van denken... Voor de dames die denken dat ze op zoek moeten naar de ideale: De ware moet JOU vinden, niet JIJ moet hem vinden...! De ware kom je óóit in leven tegen, maar de vraag is wanneer...!?! & dat weet álléén Allah (swt)!
 23-01-2007 20:42
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Qaoutar
Liefde is een groot iets...
Mijn 40+ tante vind het maar niets dat wij vrouwen in de familie 22 zijn gepasseerd en nog steeds geen liefde hebben. Ze vind ons verliefdheid gevaarlijk omdat wij volgens haar alle keus hebben maar niet willen kiezen. Willen trouwen wilt elke meisje, maar met wie das een zoektocht. Allah heeft op iedereen voorhoofd staan wie je ware is. Of het op aarde gaat gebeuren of in de hemel is een ander vraag. Zoeken is niet goed maar wel tegen komen. Verder moeten we niet vergeten dat een partner keuze veel meer afspeelt dan je denkt. Helaas zijn de meeste jongeren onder ons niet van bewust dat met respect een heel eind komt en niet met het "ikke, ikke en nog ss ikke". Het komt wel goed...
 23-01-2007 19:42
Discussieer mee op het Marokko Forum
» magida
de ideale bestaat wel
De ideale man/vrouw moet wel bestaan, als we maar met elkaar goed kunnen omgaan we kunnen niet altijd negatief denken over de anderen maar wel positief zoals onze islam ons wijst.
 23-01-2007 16:25
Discussieer mee op het Marokko Forum
» magida
Je best doen
Goed je best doen met allah, dan zal allah zijn best doen met jou om de beste man/vrouw te vinden,
 23-01-2007 15:31
Discussieer mee op het Marokko Forum
» sallywoman
Op elk potje past een deksel
zoek en gij zult vinden :)
 23-01-2007 11:16
Discussieer mee op het Marokko Forum
» VREUGDEHARTJE
Vreugdehartje
Hahaha zoeken............maar hoe kan je weten dat het ideale man is wat is eigenlijk ideaal, hangt dat niet van de situatie af. Ik blijf bij mijn standpunt.
 23-01-2007 00:37
Discussieer mee op het Marokko Forum
» VREUGDEHARTJE
Neutraal
Ik denk er als volgt over als je gelooft dat de ideale man/ vrouw bestaat dan kan het zijn dat je onbwust teveel eisen aan diegene gaat stellen. Het is veel beter te accepteren dat iedere man/vrouw zo zijn pluspunten en natuurlijk minpunten heeft, want dat is de realiteit. Het leven is ook niet alleen mooi en juist daarvan kunnen wij alleen maar leren. Vreugdehartje
 23-01-2007 00:33
Discussieer mee op het Marokko Forum
» sarah_rellen
Tuurlijk bestaat de ideale partner
Of de ideale partner bestaat! uiteraard Als er gevraagd werd of perfectie bestond weet iedereen het antwoord al. De ideale partner is perfect in iedereens ogen. Maar daar zit hij nou juist, iedereen heeft een andere smaak en de ideale artner is niet perfect maar bestaat wel en is in je eigen ogen perfect en ideaal. En hoe groot het verschil ook is tussen mannen en vrouwe, dat is nou een bron voor een gezonde rekatie want ze vullen elkaar goed aan Denk maar Ying en Yang . En zolang je zelf in liefde gelooft en er voor vecht en de juiste beslissingen maakt Komt het goed met de ideale partner
 23-01-2007 00:22
Discussieer mee op het Marokko Forum
» romaissa27
Hij bestaat niet
Ik denk dat het gewoon een illusie is. Niemand is perfect. Het is altijd een geven en een nemen in een huwelijk.
 22-01-2007 23:50
Discussieer mee op het Marokko Forum
» lai7la
love
Love isn't about finding the perfect person...it's about seeing an imperfect person perfectly..... Dus...hij/zij bestaad als je genoegen neemt met de min punten en deze worden gewist door zijn of haar positieve punten...
 22-01-2007 21:49
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Nadia_Antwerpen
de ideale partner
de ideale partner is idd iemand die je begrijpt of beter gezegd iemand die de moeite doet. een huwelijk is dezer dagen zeer moeilijk omdat de uitweg gemakkelijker wordt gemaakt. een huwelijk houdt véél geuld in, veel communcatie. het probleem is meestal trots en koppigheid. wanneer men zich hierover kan zetten en volledig gaat voor het huwelijk heb je ene grote slaagkans. de eerste jaren zijn de mooiste jaren, daarna beginnen de moeilijkheden.. wanneer je die overwint, overwin je alles en blijf je bij elkaar tot in de eeuwigheid inshallah. je moet zeker niet trouwen met de gedachte: liefde overwint alles, want hoe meer je van elkaar houdt, hoe sneller je je gaat irriteren aan sommige dingen, de jaloezie is ook groter. en dat doet je huwelijk zeker geen goed. trouw met de wetenschap dat je sowieso moeilijke tijden zult meemaken, maak afspraken, beloftes,.. wens iedereen in elk geval de ideale partner toe! mha salama
 22-01-2007 21:39
Discussieer mee op het Marokko Forum
» evagirl
ik hoop dat de ideale man bestaat??
of de ideale man bestaat?? als ik echt realistisch ben moet ik zeggen nee!! maarja iets van binnenin blijft toch hopen van wel...
 22-01-2007 19:36
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Biatch.!
't bestaat wel je moet er alleen in geloven.!
Je ideale partner bestaat wel degelijk.! Je kan wel zeggen dat 't allemaal alleen tussen je oren zit.! Maar jij weet net zo goed als ik dat dat niet zo is.! De Ideale partner bestaat.! Hij loopt over straat net als jij en ik.! Je moet er niet naar gaan zoeken want dan kom je 'm ni tegen.! Zo denk ik erover.! Jou liefde kom je spontaan tegen en je gevoel zegt je of hij 't is.! Je leert 'm kennen.... Z'n goeie en slechte kanten.! En hij de jouwe.... Je raakt gehecht aan mekaar en wil dat de slechte dingen veranderen.! Je vraagt of dat mogelijk is.! Natuurlijk is dat mogelijk.! Voor wat hoort wat.! Jij wil dat hij je accepteert zoals je bent en hij wil dat je hem ook begrijpt en niet egoistisch bent. Je leert leven met de goeie en slechte dingen.! Je accepteert mekaar en zo creeer je je eigen levenspartner.! Geloof ik.!
 22-01-2007 19:10
Discussieer mee op het Marokko Forum
» tachelchit
tachelchit
al ben ik nog zo romantisch van aard ik wil ook praktisch zijn en dat moet je zijn in een huwelijk het is water bij de thee doen want een poerfecte man verveeld toch ook een keer? en slim en rijk en knap en sexy en lang en breed en eengoeie schoonfamilie en hij moet goed met de mijne omgaan en een goede moslim en geemancipperd en lief voor de kinderen en natuurlijk een beest in bed die jouw ook verwend en een hulp in de huishouden en jou behandleen als een prinsesje en goed kunnen voetballen en jouw lichaam hoe lelijk ook super vinden nou jah ik zou bijna geen nee durfen te zeggen ikzelf ben er van overtuigd dat ik een soussie wil en een moslim, want mijn cultuur is mijn alles en daarbij geen standaard allochtoontje" maar een man die gestudeerd heeft en werk heeft, ik wil niet een doctorandus (inshallah) zijn en hij eeen vuilnisman, dan zit je toch niet goed op de zelfde niveau????? ik ben eengroot meisjes dus heb ik ook een grte man die me aankan naast me nodig en geen dunnen slungel en zo kan je eeuwig doorgaan en de mannen die weten niet wat ze willen inderdaad niet, ze moet slim zijn maar mag niet werken ik ben de kostwinner, en wat ze in shouf shouf zeiden klopt net zo geil als katja en daarnaast zo maagd als een non
 22-01-2007 18:42
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Brunette_
Ja!
Tuurlijk bestaat hij voor mij. Het is maar wat jij als de ideale partner ziet! Op elk potje past een dekseltje.
 22-01-2007 17:36
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Naughty
' In Stappen '
De ideale partner is een gevoel. Die voel je aan - die bestaat niet. Maar word werkelykheid wanneer het goed aanvoelt.
 22-01-2007 15:02
Discussieer mee op het Marokko Forum
» mtalsiatje
De ideale man of vrouw bestaat niet
De ideale man of vrouw bestaat niet, simpelweg omdat niemand perfect is. Iedereen heeft zo zijn negatieve kanten. Bij het kiezen van je partner is het de kunst om de min punten van jezelf te erkennen en samen op zoek te gaan naar een midden weg. Diegene die denken dat de ideale vrouw of man bestaat leven in een illusie en leggen de lat voor hun toekomstige partner ook veel te hoog. Het trouwen op zich is niet alleen maar rozengeur en maneschijn.In de huidige maatschappij waar het noodzakelijk is dat zowel de man als vrouw een carriere nastreeft is het dan ook niet meer dan logisch dat de huishoudelijke taken niet alleen voor de vrouw is weggelegd. Kortom,mijns inziens is het aangaan van relatie of huwelijk is voor kwestie van compromissen sluiten tussen beide partijen waarbij met elkaars belangen rekening wordt gehouden.
 22-01-2007 14:53
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Lella_Fatima
Je hoort mensen steeds jonger trouwen.. zal dat leiden tot veel scheidingen?
JA want het zijn nog verliefde pubers die niet weten waar ze aan beginnen. in hun ogen hebben ze de ideale partner.. maar na een paar maanden hebben ze door dat ze tog niet zo ideaal voor elkaar zijn.. valt het jullie niet op dat mensen steeds makkelijker scheiden..?
 22-01-2007 14:48
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Lella_Fatima
Hoevaak ben jij wel niet '' de ware'' tegenkomen..
athans je DENKT dat hij de ware is. zodra je helemaal verliefd bent is hij de ware in je ogen. maar zodra t uit is stelde het niks voor. ik vind niet dat ''de ware'' bestaat.. En de ideale partner al helemaal niet.. niemand is perfect en ideaal. ;)
 22-01-2007 14:46
Discussieer mee op het Marokko Forum
» _beautypearl_
miss_pearl
de ideale man of vrouw kan bestaan, als moslimzijnde moeten we elkaar allemaal aanvullen en moeten we al blij zijn als een man of vrouw aan de islamistische wijze leeft en NA leeft, eisen stellen is onmogelijk, het is heus geen maaltijd dat je samenstelt waarbij je bv. een kersje op je toetje wilt, het is allemaal elmakteb niemand die daar wat over kan zeggen, het ligt in Allah swt zijn handen met wie jij je leven zal/zult delen, wees Allah swt dankbaar voor het gene wat je krijgt, een goed persoon die voor Allah swt vreest en Allah swt gehoorzaamt zal beloond worden, sbar is de kracht daarvoor inshallah, dus naar mijn mening moeten we niet te veel eisen stellen aan de ideale partner want Allah swt heeft het zo voorgeschreven!!!
 22-01-2007 14:19
Discussieer mee op het Marokko Forum
» drisia
En dit is onder Zijn tekenen, dat Hij uit uw midden echtgenoten voor u schiep, opdat gij er rust in moogt vinden, en Hij heeft liefde en tederheid onder u geplaatst. Daarin zijn zeker tekenen voor een volk, dat nadenkt.
Voorwaar, de meest edele van jullie is bij Allah degene die het meest (Allah) vreest." [al-Hoejuraat 49:13] "En goede vrouwen zijn er voor goede mannen, en goede mannen zijn er voor goede vrouwen" [al-Noor 24:26] De Profeet heeft gezegd; "Wanneer je een persoon ontmoet, wiens standvastigheid in zijn geloof en zijn houding je bevalt, huw (je vrouwelijke familielid voor wie je zorgt) dan aan hem, want als je dat niet doet zullen er problemen en corruptie ontstaan op de wereld" (Overgeleverd door al-Tirmidhi en Sahih geclassificeerd door Al-Albaani in Sahih Sunan al-Tirmidhi, 1084) voor mij bestaat zeker een ideale man,en ook een ideale vrouw. niemand is perfect ,dus iedere mens kan fouten maken,en als allah vergeeft wie zijn wij dan om elkaar niet te vergeven.trouwen is een grote stap in onze leven. maar tegenwooridg draait alles om de liefde ,mensen moeten eerst elkaar leren kennen en dan pas trouwen en daar gaat het mis.want als je het op een haram manier aanpakt dan zou je huwlijk niet slagen,en kijk hoeveel mensen tegenwoordig scheiden,scheiden komt ook door dat een man en een vrouw niet samen kunnen communiceren ,en dat de meeste geen geduld hebben.door een kleine ruzie ,gaan ze snel beslissingen nemen om te gaan scheiden,ze denken niet goed na.en ook waar het mis gaat is de goede afspraken maken,voordat je gaat trouwen moeten jullie samen goed praten en afspraken maken met een mahram bij natuurlijk. liefde maakt je niet blind ,de schijtaan maakt je blind!!! en de vrije liefde is verboden in de islaam.en liefde bestaat zeker wel.liefde voor allah swt ,ik ben nog niet getrouwd,maar ik heb vertrouwen in allah ,en ik doe mijn best voor mijn dien,en als ik zou trowen zou ik voor een moslim man kiezen,een man die allah vreest ,een man die weet wat het doel van het leven is,het doel naar het paradijs!!!als jullie trouwen en jullie houden van elkaar omwille van allah dan zouden jullie zeker een gelukkige leven hebben en allah zal jullie zeker gelukkig maken. en tegenwoordig ,als een goede broeder bij de deur staat met de suiker in de handen wordt hij niet seriues genomen en wordt die vaak afgewezen door sommige zusters,jammer,terwijl het enigste manier is om te trouwen.,het hand van de meisje vragen bij haar voogd/ouders. en jullie kunnen elkaar zien en met elkaar praten ,dat kan met een mahram bij. dus er bestaat zeker wel de iedeale partner,en die kan je niet gaan op zoekken ,of rond vragen op straat,maar voordat je de iedeale partner krijgt moet jij ook iedeal zijn.en als jij dat bent dan zou allah jou die degene schenken.Alles is almaktab en allah heeft je toekoemst al klaar ,leg je vertrouwen bij allah neer,en doe meer je best voor je dien. trowen is iets moois in je leven,het maakt je compleet. De Boodschapper van Allah, vrede zij met hem, heeft gezegd: "Er bestaat geen kloosterleven in de Islam." Hij, vrede zij met hem, schreef verder het volgende voor: "O gij jonge mannen! Een ieder die in staat is om te trouwen dient te trouwen, want dit zal hem helpen om zijn blik neer te slaan en zijn schaamte te bewaren."(Al-Boekhaarie). moge allah de goede broeders en zusters schenken amien,en moge allah ons beschermen en ons op het goede pad wijzen en ons het jenna scheneken ,amien jareb al3almien. salamoulikom warahmatoe allah wabarakatoe oegtiekom fie dien
 22-01-2007 14:06
Discussieer mee op het Marokko Forum
» romaissah2
de ideale partner
nou ik den dat ie wel bestaat maar ideaal bestaat dat woord wel ideaal iedereen is ideaal op zijn of haar manier en iedereen heeft zijn of haar slechte kanten zo zie ik het!!!ik heb nu een partner nog best pril namelijk 3maanden ik moet zeggen het gevoel dat ik heb is niet te beschrijven zo iets heb ik nog nooit meegemaakt is dat ideaal?? nou ik denk dat hij wel mijn ware is maar hij heeft ook zijn rare eigenschappen zoals elke mens maar ik knap er niet op af dus ik denk dat hij wel ideaal is op mijn opzicht!!!!ik ben het ook wel met de mensen eens die al gereageerd hebben!!!! liefs romaissah
 22-01-2007 13:38
Discussieer mee op het Marokko Forum
» midargirl_4life
Jongens van tegenwoordig
Vooral de MEESTE jongens van tegenwoordig die verspreiden hun záád, net alsof het flýérs zijn...!
 23-01-2007 20:45
Discussieer mee op het Marokko Forum
-1 
» senneh-oogje
Liefde baart liefde!
Ik denk dat als je genoeg geduld hebt en het graag genoeg wilt, je alles kunt bereiken, zwakke mensen geven gauw op in een huwelijk, in plaats van alles uit te praten, vinden ze een echtscheiding de beste optie, in mijn ogen is dat geen optie en zal dat het nooit zijn, voor alles is een verklaring, alles gebeurt met een reden! Je trouwt uit liefde voor elkaar, als je een goed stel hersens hebt, jij en je partner op elkaar afgestemd zijn, zul je de wereld aankunnen, samen, hand in hand! & je zult je kinderen een goed voorbeeld kunnen geven, respect voor elkaar en vooral geduld, heel veel geduld! Sanae
 22-01-2007 16:08
Discussieer mee op het Marokko Forum
-1 
» Houceima_Girl
Ideale partner bestaan wel..!
Als jij je bezig houdt met de islaam..en je dingen doet die je moet doen..dus naar school..werk.. enzo enzo...dus niet bezig zijn met jongens en al die andere dingen die onodigg zijn.. Dan weet ik 100% zeker dat JIJ de ideale man/vrouw vindt..! want soort zoekt soort zeggen ze altijd..!
 23-01-2007 21:36
Discussieer mee op het Marokko Forum
-2 
» zina_tabdarest
Ja die bestaat
Je moet gewoon goed zoeken:D
 22-01-2007 12:55
Discussieer mee op het Marokko Forum
-8 
» najibsri
@tetouni79
Ik denk dat 'ideaal' weldegelijk bestaat alleen huidige maatschappij zorgt ervoor dat de idealen een hogere doel moeten hebben. Het lat -of eisen als je wilt- moet hoog liggen. Waar vroeger de ideale vrouw lag op het feit dat ze huishoudelijke vaardigheden had, is nu een ideaal dat een vrouw een man emtioneel en spiritueel kan bevredigen, hetgeen onmogelijk is. Uiteraard vice versa Ideaal bestaat, als je ideaal ziet als fundamentele factor zoals praktische eigenschappen en niet als een perfect romantisch gebeuren waar zogenaamd 2 zielen 1 wordt.
 22-01-2007 13:37
Discussieer mee op het Marokko Forum
15 
» liefdesdokter
Het is geven en nemen...
In een relatie is het belangrijk dat er een goede communicatie is tussen beide partijen. We moeten niet eerst kijken naar de liefde die er ontstaat en dan pas verstandig nadenken. Want als je je gaat baseren op liefde zal het in jou ogen altijd rozengeur en manenschijn lijken.. In eerste instantie moet er sprake zijn van wederzijds Respect.. Eerlijkheid.. en Vertrouwen... Dit zijn basis principes.. En vervolgens is er pas sprake van liefde, die hierdoor wordt opgebouwd... -Mannen weten wat ze willen wanneer ze rijp zijn voor het huwelijk als zij de basisprincipes hanteren.. -En vrouwen romantiseren niet teveel wanneer zij ook de basisprincipes gebruiken.
 22-01-2007 15:44
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Judi
Wie houden we nu voor de gek?
Ide·aal1 (het ~, -alen) 1 voorstelling van iets in de toestand van volkomenheid Bovenstaande definitie geeft de Dikke Van Dale ons van het woordje ideaal. Je maakt je dus een voorstelling van iets wat perfect is. En daar gaan we de mist in. Last time I checked, was niemand perfect. Natuurlijk streeft iedereen naar het meest ideale en het best mogelijke voor zichzelf. Oh! Wat zeg ik nu? Voor zichzelf? Néé! En dat daar zit 'm nou net de crux. Mensen kiezen een partner niet voor zichzelf, maar voor de buitenwereld. De partner moet slim en aantrekkelijk zijn én moet goed te presenteren zijn. "Ja, ik ben verloofd met Hassan. Hele aardige jongen. Hij heeft medicijnen gesturdeerd ja. Ja, het is een knappe gozer, hij is ook model. Ja fantastisch he!" Of, "hoi, ja ik ben gelukkig. Ze is echt heel mooi, maatje 34 vriend en daarnaast heeft ze ook nog eens een HBO-diploma. Het beste van alles is dat ze full-time huisvrouw wil zijn en niet wil werken." Kom op he! Wees nou niet zo oppervlakkig, wees nou dapper genoeg om je eigen idealen na te streven. Wat geeft het nou dat zij misschien twintig kilo te zwaar is, of net die ene ontbrekende voortand heeft. Wat maakt het nou uit dat hij geen academicus is, maar gewoon een hardwerkende heftruckchauffeur. Kies gewoon voor diegene die wat in je losmaakt en durf te staan voor je keuze. Zodra wij stoppen met ons te schamen voor onze niet-ideale partners, zullen de scheidingscijfers kelderen.
 22-01-2007 19:58
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Amazigh_United
Liefde voor Allah (swt) en je parnter zegt genoeg.
De één vind je niks, de ander weer wel. Over die heb je verschillende gedachten, de ander wil je liever niet over nadenken. Waarom? Puur omdat je direct n beeld over diegene maakt. Zo zijn wij, maar als je diegene pas leert kennen, dan pas begin je een nieuw beeld over hem/haar te vormen. Er is zeker wel ideale partner en ik heb het recept, bel 0900- 484 393 (geintje:o) De ideale partner vind je als je wilt gelijk, no doubt about it. T is alleen de manier hoe je er mee omgaat. Als jij volgende de islam handelt, de rahma van Allah (swt) voelt en zelf barmhartig bent en sbar hebt, waarom zou je partner dan niet ideaal zijn. Vraag jezelf eens af waarom Allah zegt dat je geen relatie voor het huwelijk mag nemen? Hoe verdomd hoe kun je dan weten of diegene wel bij je past zeggen velen. Nou zal ik zeggen, als je op Allah vertrouwt en volgens de islam handelt, is de 1e de beste persoon de ideale voor jou. Want waarom ruzie als je sbar moet hebben en denkt aan Allah als er dreigt wat te gebeuren. Als jullie samen als stel op Allah vertrouwen is het prefect. Wat is er nou mooier dan de koran nastreven en toepassen samen met je partner? Dan pas voel je de liefde en die zal ook groeien. Zo denk ik er over en zo is het ook ( volgens de islam). Groet Mous.
 23-01-2007 16:17
Discussieer mee op het Marokko Forum
» najibsri
@RachidAli
Mooie citaat Rachid maar wil je ook ff uitleggen wat de persoon bedoelt. Deze citaat is van een bekende moslim filosoof ( zou netjes zijn geweest als je ook een bron bijzet) die er heel wat anders ermee bedoelt. Citaat refereert namelijk naar losbandigheid van mensen. Dus eigenlijk niet zo relevant.
 22-01-2007 15:42
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Salvador***Dali
Al zou de stelling waar zijn....
Al zou de stelling waar zijn en geen stelling zijn maar een feit, dan nog zou ik het niet geloven. Ik ben het duidelijk oneens dat een ideale partner niet zou bestaan. Ik kan niet geloven dat iemand er niet in zou geloven. En als iemand er niet in gelooft dan hoopt hij of zij het. Laat je dromen een inspiratiebron zijn waaruit jij je geloof en hoop put. Waarom zou je jezelf te kort doen waardoor je negatief tegen over liefde staat.
 25-01-2007 20:23
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Mokroveli
De ideale partner creëer zelf
Een goeie relatie bestaat uit veel communicatie. En begrip voor de behoeftes van en ander. Het is geven en nemen in dit leven de ware “hassan” of “fatima” bestaat alleen als jij je weet aan te passen En als je veel begrip voor elkaar hebt. Zolang je dat niet doet zal je de ware nooit vinden. Begrijp elkaar luisteer goed naar elkaar discussier veel en verbeter elkaar zodat je de ware kan creëren
 23-01-2007 00:18
Discussieer mee op het Marokko Forum
» tetouani79
de ideale bestaat niet!!!
wat is ideaal?? wat zijn de idealen?? is dat niet iets wat veranderd constant?? is het niet zo dat een man het goed vind dat zijn vrouw op een bepaald manier gekleed gaat en opeens als hij meer met de islaam doet hij iets anders gaat verlangen!! naar mijn weten bestaat de ideale IK niet en dus ook niet de ideale man/ vrouw. als je accpeteerd dat het huwelijk een levenslange JOB is en je 110% wilt inzetten om de hoogste functie te bekleden. dan pas zul je slagen met Hulp van Allaah(swt)
 22-01-2007 13:29
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Streetfighter_
Ideale partner ?? mensen hou op met dromen??
Ik denk dat dat meer een sprookje is wat mensen in hun hoofd hebben. Vrouwen van tegenwoordig kijken teveel romantische films waarbij ze gaan dromen van zo een partner wil ik ook, zo moet mijn leven ook worden. Wat wij mannen in iedergeval belangrijk vinden is dat onze partner in het bezit moet zijn van alle kwaliteiten van een moeder, kan ze onze kinderen opvoeden, is ze zorgzaam, is ze geestelijk ook sterk. Daar zou ik tenminste eerst naar kijken, want we leven hier niet voor eeuwig we gaan allemaal heen, dus ik vind het nonsens dat mensen zich druk maken is het mijn ideale partner of is hij dat niet ik wil romantiek etc etc. Het gaat er toch om dat je kinderen krijgt, ze de perfecte moslim opvoeding geeft zodat je hier weer je taken hebt volbracht. Tuurlijk is het wel belangrijk dat je met iemand goed moet kunnen opschieten want als dat niet kan werkt het ook niet. maar mensen moeten naar meer kijken dan alleen naar dat.
 22-01-2007 12:50
Discussieer mee op het Marokko Forum
» BIG_F
beest
crap
 26-01-2007 20:09
Discussieer mee op het Marokko Forum
» berkan_nador
vrijdag 6uur stad rdam zoekt meisje
ik zoek en meisje ze hat witte jas aan ze liep rond 6 uur in de stad met en anderre vriendin ze keek me aan en ik keek haar aan ik schaamde me om naar haar toe te loope omdat ik bang was dat me zus zou langs loope ik hoop dat julie me kunne helpe want afgeloope uuren heb ik alleen aan haar gedagt
 26-01-2007 18:21
Discussieer mee op het Marokko Forum
» nieuwsgierig1
belangrijk
de ideale partner bestaat wel degelijk het is niet zomaar dat allah swt a;l heeft uitgekozen met wie je zult huwen en of je wel degelijk zult huwen. Alleen stellen sommigen tegenwoordig heel veel eisen helaas en dat is het geen dat mensen fout doen. Wat ook een fout is dat mensen vaak uitgaan van de verliefdheid en houden van. Houden van is wel degelijk belangrijk maar houden van is niet alleen dat je iemand mooi en aardig vindt. Het houdt in dat je er voor diegene bent, altijd het goede in de persoon zien, zowel met voorspoed als tegenspoed er voor mekaar zijn en ga zo maar door. Kortom het houdt in dat je mekaar kunt verdragen. Er is een motto die ik iedereen aanraadt en dan hou ik op namelijk: "Waar een wil is, is een weg maar waar een weg is moet je ook werken".
 24-01-2007 22:08
Discussieer mee op het Marokko Forum
» aplat
Mensen en hun idealen (kunnen) veranderen
De ideale partner is in mijn ogen degene met wie je mee kunt en wilt groeien en die dat met jou evenzo doet. Of zo iets ook altijd op gaat gedurende je hele leven bewtijfel ik, maar ik denk dat dit wel mogelijk is. Het blijft een kwestie van wederkerigheid dat isvolgens mij zeker. Als dat niet zo is, dan ontstaat een scheve, en dus eenzijdig veel te afhankelijke relatie. Maar sommige mensen willen dat laatste juist want voor hen is dat wel makklelijk. Dus wat voor de een ideaal is, is dat voor een ander weer niet en dat kan gedurende iemands leven veranderen. Net als dat idealen veranderen.
 23-01-2007 09:45
Discussieer mee op het Marokko Forum
» contsantes
oneindig zoektocht
Ik geloof dat je oneindig opzoek bent. Je kunt niet stilstaan bij één ideale. Je bent vrij om te bewegen in liefde. Uiteindelijk kies je wel voor iemand dat je het meeste aantrekt, maar een menslijke hart heeft geen grenze in liefde. In mijn eigen zoektocht heb ik zo veel geleerd, het belangerijkste is dat liefde en haat geen twee verschillende gevoelens zijn.
 23-01-2007 01:23
Discussieer mee op het Marokko Forum
» marok
Ideale partner
Ideale partner bestaat niet. Omdat niemand volmaakt is. Ideale partner is een droombeeld die iedereen wel heeft maar die nooit werkelijkheid wordt. En dat is maar goed ook. Er zal altijd wel iets zijn wat je aan hem of haar irriteert. Als je altijd zo'n beeld hebt dat je opzoek bent naar een ideale partner dan vind je hem of haar niet. Je komt iemand tegen en alles gaat vanzelf. totdat je tien jaar later je zelf getrouwd ziet met 2 kinderen. En toch denkt niemand is volmaakt maar wel gelukkig.
 22-01-2007 23:30
Discussieer mee op het Marokko Forum
» Samm22
Mogelijk
Religie is een manier van leven. Zolang de religie (goed gepraciseerd) het zelfde is. Dan heb je 50%. De andere 50% hangt af van de persoonlijkheid. Want je moet uiteindelijk wel met elkaars beperkingen kunnen leven. Gr Samm
 22-01-2007 18:13
Discussieer mee op het Marokko Forum
» MadMonkey
zelfkennis
Als je eerlijk bent tegenover jezelf en tegenover je medemens. Dan weet waar je aan toe bent en wat belangrijk voor je is. Zo niet dan houd je jezelf alleen voor de gek.
 22-01-2007 16:02
Discussieer mee op het Marokko Forum
» rachidali
uitleg van wat ik eerder schreef
najibsri Liefde zonder verantwoordelijkheid is een sociale ziekte In een aantal niet-islamitische landen neemt de ‘vrije-liefde' nu de plaats over van het huwelijk en in de meeste gevallen gaat ze samen met het huwelijk, De liefde zonder verantwoordelijkheid is tegen alle geopenbaarde godsdiensten, waaronder christendom, jodendom en islam. Het is enkel het overgeven aan de seksuele lust, zonder gehoorzaamheid aan Allah. Vrije liefde wordt gestimuleerd door de gemengde omgang van de seksen in scholen, bedrijven, clubs en op alle andere plaatsen.
 22-01-2007 21:23
Discussieer mee op het Marokko Forum
-1 
» rachidali
rachidali
Vrije liefde is gebaseerd op egoïsme, terwijl het huwelijk gebaseerd is op opoffering. Vrije liefde doelt alleen op tijdelijk genot, terwijl het huwelijk bedoeld is om altijddurend geluk te verwerven.
 22-01-2007 15:27
Discussieer mee op het Marokko Forum
-1 
» IdiAmin
Een succesvol huwelijk!
Een succesvol huwelijk is niet als het vormen van een coalitie tussen twee partijen met overeenkomsten en verschillen. Praat met elkaar van te voren van wat je van elkaar verwacht! Kom je der niet uit! TROUW NIET ! Niet te makkelijk over denken. Geen (denkbeeldige) tijdelijk huwelijkscontracten afsluiten..!!!!!
 23-01-2007 19:58
Discussieer mee op het Marokko Forum
-2 
» __Abdel__
Bestaat zeker
Ik ben er :gniffel:
 23-01-2007 18:49
Discussieer mee op het Marokko Forum
-2 
» Najib26
Meeste Marokkaanse vrouwen zijn verre van ideaal
De meeste Marokkaanse vrouwen zijn verre van ideaal. 95 Procent wil een haramrelatie. Dat maakt het voor een praktiserende man sowieso niet ideaal en dat houdt het gelijk op. Op de huidige Marokkaanse huwelijksmarkt is een praktiserende man vrijwel kansloos. Ik adviseer praktiserende broeders in het dagelijkse leven daarom voor een bekeerde Nederlandse vrouw te gaan of indien mogelijk een vrouw uit Marokko te laten overkomen, want daar willen ze nog wel zonder haramrelatie trouwen (althans op het platteland). Iemand zei hier dat je goed moet zoeken, maar dat is voor praktiserende mannen zinloos. De kans dat je iemand vindt die geen haramrelatie wil, is 0,00001 procent. Het zijn de players en hangmannen die in trek zijn bij de gemiddelde Marokkaanse vrouwen in Nederland. En dan nemen die vrouwen 1, 2, 3 of 4 haramvriendjes en dan worden ze keer op keer teleurgesteld en gedumpt na gebruik. En dan beginnen deze vrouwen te zeuren dat ALLE Marokkaanse mannen slecht zijn, terwijl zij zelf serieuze praktiserende mannen afwijzen.
 23-01-2007 11:43
Discussieer mee op het Marokko Forum
-2 
» Fruitmania
Nieuuuuuuuuuuuw....uit verpaking
Ik ben mohamed 24 jaar helemaal lichamelijk en geeselijkgezond, ik wil een meisje ontmoeten die goed kan nadenken meer niet...
 23-01-2007 17:59
Discussieer mee op het Marokko Forum
-5 
» Flasher
net tomaten
veel vrouwen zijn net tomaten op de markt. Ze laten zich door iedere marktbezoeker betasten en inzich knijpen totdat ze gewoon rot zijn en aan het eind van de dag overblijven op de markttent. De groene GFT Kliko is dan de eindbestemming. en dan zeuren dat niemand met ze wil trouwen...vind je het gek...de man gaat toch voor de INGEPAKTE en BEDEKTE doos tomaten waar niemand in heeft geknepen. Dames die zich in de markttomaten herkennen....thkawed ghakent.
 23-01-2007 15:41
Discussieer mee op het Marokko Forum
-8 
een MAROKKO.nl VIRTUAL COMMUNITY | Powered by ©2007 MAROKKO MEDIA & E-Quality
Voorpagina Wensen & Grenzen Missies Wat doen wij Veel Gestelde Vragen Veel Gestelde Vragen Veel Gestelde Vragen